Wszystko o oczyszczaniu organizmu

Praktyczne porady

 

Oczyszczanie jelit 

W jelicie występuje 15 kilogramów odkładanego  kału, który podczas temperatury 40 stopni ulega procesowi gnicia i  z wodą jest dostarczany do krwi.

Aby zlikwidować przyczyny wielu chorób oraz dolegliwości, powinniśmy  w pierwszej kolejności pozbyć  się  z organizmu wszystkiego  to, co  na gromadziło się przez lata. W wyniku oczyszczenia jelita grubego znikają  wzdęcia brzucha, zgaga, zaparcia. Efekt  wyczyszczenia wątroby: przynosi poprawę  trawienia,  poprawę pamięci, powraca blask w oczach, poprawia się kondycja cery, włosów, paznokci. Powraca energia. Znika krępujący zapach potu oraz brzydki zapach z ust.

Szukając odpowiedzi na dolegliwości, które nam dokuczają nawet od wielu lat , kierujemy się do lekarza . Niestety medycyna konwencjonalna antybiotykami nie jest w stanie nas wyleczyć. 

Nie powinniśmy być zszokowani, zniesmaczeni! Przecież na własną prośbę zamieszkują w nas  pasożyty.

Objawy zanieczyszczenia jelita:

Ø      Zaparcia

Ø      Wzdęcia

Ø      Gazy

Ø      Wypryski na skórze

Ø      Alergia skórna, oddechowa

Ø      Nieprzyjemny zapach potu oraz skóry

Ø      Nalot na języku

Domowe sposoby oczyszczania jelit :

Ø      Lewatywa. Do 2 litrów letniej wody dodajemy sok z cytryny oraz sól ( dzięki temu substancje z jelit nie przedostaną się do krwi,) Lewatywa z cytryny  rozbija kamienie kałowe)

Ø      Pamiętajmy o spożywaniu Błonnika

Ø      Spożywanie soków warzywno owocowych

Ø      Kuracja kefirem i grzankami z ciemnego pieczywa

Ø      Spożywanie Soli gorzkiej – wypijamy na czczo roztwór  z  letniej wody + sól gorzka-wydalamy kamienie kałowe

Ø      Spożywanie  mikstury z oleju roślinnego + aloesu +sok z cytryny- miksturka ma możliwość przebycia całego odcinka jelit - 7-9 METRÓW

Ø      Spożywanie ząbka czosnku -  codziennie  2 h po kolacji

Ø      Spożywanie soku z cytryny – na czczo szklanka wody ciepłej z dodatkiem soku z cytryny poprawi perystaltykę jelit

Ø      Dokładnie żuć pokarmy ( 35-50 razy)

JELITO GRUBE  

Profilaktyka:
1.Ograniczyć spożywanie następujących produktów: mięsa, czekolady, słodyczy, cukru, krowiego mleka, jaj, białego chleba.
2.Pić rano i wieczorem po jednej szklance kefiru.
3.Dokładnie żuć pokarmy (każdy kawałek żuć od 35 do 50 razy).
4.Nie pijać w trakcie jedzenia.
5.Zmniejszyć spożywanie kawy i herbaty
Test na sprawdzenie prawidłowej pracy jelita grubego: należy wypić 2 łyżki stołowe świeżego soku z buraka. Jeśli po 4 godzinach mocz zabarwi się, oznacza, że jelito grube nie spełnia swojej funkcji.

Miękkie sposoby oczyszczania jelita grubego :

Oczyszczanie kefirem
1. Pierwszy dzień; wypić 2,5 litra kefiru w 6 dozach wraz sucharkami z czarnego pieczywa (nie spożywać żadnych posiłków).
2. Drugi dzień; wypić 1,5 do 2 litrów soku z jabłek w dozach wraz z sucharkami z czarnego pieczywa .
Sok powinien być świeżo przygotowany, jabłka powinny być słodkie (nie spożywać żadnych posiłków).
3. Trzeci dzień; w ciągu dnia jeść tylko sałatki z gotowych warzyw (buraki, marchew, ziemniaki, można, dodać kiszone ogórki, kiszoną kapustę, cebulę, olej roślinny, wraz z sucharkami z czarnego pieczywa).
Stosować dwa razy w miesiącu.

Oczyszczanie suszonymi owocami
Śliwki suszone 400g, daktyle 200g, morele 200g, figi 200g- wszystko to zemleć w maszynce do mielenia. Do otrzymanej masy dodać 200g miodu i wszystko razem wymieszać.
Przechowywać w szklanym naczyniu w lodówce. Pić wieczorem przed snem po 1 stołowej łyżce. Kurację należy stosować jeden raz na trzy miesiące.
Oczyszczanie warzywami i owocami
1. Pić po 1/2 szklanki soku z kapusty kwaszonej 3 razy dziennie.
Stosować przez 14 dni.
2. Dwie pomarańcze obrać ze skórki na 1-2 milimetry, tak aby na owocach pozostał biały miąższ. Razem z białym miąższem jeść pomarańcze rano i wieczorem.
Stosować przez 14 dni.
3.Dziesięć suszonych śliwek, wieczorem zalać wrzątkiem, odstawić na noc. Rano na czczo wypić wodę, śliwki zjeść. Następnie znowu zaparzać 10 suszonych śliwek. Odstawić do wieczora. Wieczorem, przed snem wodę wypić, śliwki zjeść. Kurację stosować przez 10 dni.

OCZYSZCZANIE JELIT -odtwarzanie normalnej flory bakteryjne
Częste przyjmowanie lekarstw ( szczególnie antybiotyków), spożywanie słodyczy, ciasta drożdżowego, mleka, a także nieprawidłowe łączenie produktów w potrawach sprzyja zagnieżdżeniu się w przewodzie pokarmowym - bakterii, grzybów, drożdży. Te pasożyty wdzierają się do śluzówki dróg pokarmowych żywią się naszą krwią i wydalają "w nas" trujące produkty fizjologiczne - "toksyny". Toksyny te są przyczyną bólów głowy, różnego rodzaju alergii, szybkiego męczenia się, angin, przeziębień, katarów, częstych zapaleń oczu, pęcherza moczowego, nerek, silnych bólów brzucha, żołądka, wątroby, nerek itd.  

W walce z chorobotwórczymi " pasożytami " najbardziej skuteczny jest czosnek.

Przez dwa tygodnie należy zjadać po 1 ząbku czosnku wieczorem dwie godziny po kolacji, sygnałem wyzdrowienia będzie nie odczuwanie ociężałości lub wzdęcia brzucha (powiększenie żołądka) po spożyciu pokarmu. Czosnek należy jeść bez chleba, dobrze przeżuwać. W czasie jedzenia czosnku w jamie ustnej, przełyku i w żołądku pojawia się silne pieczenie. Trzeba pocierpieć, ponieważ sok czosnku "zabijając" bakterie chorobotwórcze wchłania się w pojawiające się ranki , gdzie gnieździły się pasożyty. W czasie spożywania czosnku może się wzmóc bicie serca u osób z zaburzeniami układu krwionośnego - to naturalna reakcja ponieważ czosnek, to jedyny produkt zawierający rozpuszczony german, a ten pierwiastek wspaniale regeneruje i oczyszcza naczynia krwionośne.  Po zjedzeniu czosnku można przepłukać usta ,umyć zęby. Zapach czosnku zupełnie zanika jeśli pożuje się skórę cytryny, pomarańczy lub drobno posiekaną natkę pietruszki .  

Prosty test na sprawdzenie czasu przejścia, czyli wydalania:  

Zjedz 3 średnie buraki lub przyjmij dwie łyżki stołowe płynnego chlorophyllu. Zapisz dzień i godzinę połknięcia, a potem obserwuj kiedy substancja ukaże się w stolcu. 12 godzin - to bardzo dobrze, 24-36 godzin to dobrze, jeśli czas jest dłuższy, zalecana jest zmiana diety i oczyszczanie.